Meni

Fine meni je podeljen na Hoso maki (tradicionalne tanke rolnice,koje sadrže najčešće samo jedno punjenje i seku se na 6 kom).
Ura-futoi maki (prevrnuta debela rolnica) i Futomaki (na japanskom ,,Futo” znači debelo dok ,,maki” označava motanje, s toga ove rolnice predstavljaju kompletan obrok, obimne su i seku se na 10 komada odnosno zalogaja).
Zatim Chirashi zushi ili u prevodu razbacani suši. Kod nas ove porcije iznose 330 gr, i mogu se naći u kombinaciji lososavokado, tunaavokado i brancinavokado. Sledeća kolona je Ura maki i predstavlja prevrnute rolnice, koje su najčešće punjene svežom ribom i jednom vrstom povrća. Sve rolnice iz ove kolone posute su crno-belim susamom i seku se na 8 komada.
Rukkora roru rolnice su rolovane u pirinčanom papiru, bez pirinča, punjene su svežom ribom i rukolom, sa mogućnošću izbora krem sira ili avokada. Seku se na 8 komada i sadrže malo veću količinu ribe od standarnih makiura maki rolnica. Na kraju kolone imamo Rukkora Yasai vegetarijansku rolnicu, koja tkđ. ne sadrži pirinač.
Fusion roll  je zapadnjačka varijanta sushija, koja, pored sveže ribe i povrća, u svoj sastva dozvoljava i upotrebu nekog sosa, tempura mrvica, japanskog majoneza ili krem sira. Rolnice iz ove kolone, sadrže najmanje tri punjenja. Riba se može naći unutra, ali i spolja (Seatle, Seatle fresh, Dansu no unagi…). Sve fusion rolnice seku se na 8 komada.
Onigiri je trouglić od piriča, najčešće punjen prženim mariniranim lososom. Drži se za nori algu kojom je do pola obavijen i konzumira rukom.
Nigiri zushi je vrsta tradicionalnog sushija, koja se sastoji od uštipka od pirinča, malo vasabija i ribemorskog ploda. Pri konzumiraju nigirija, dobro je znati da se riba umače u soja sos (a ne pirinač) i stavlja duž jezika, a sve u cilju što boljeg doživljaja ukusa.
Gunkan maki  je posebna vrsta nigirija (sadrži identičan uštipak od pirinča na dnu) obavijena presovanom morskom Nori algom. U prevodu sa japanskom, Gunkan maki označava ,,ratni brod” zbog izgleda koji podseća na brodić. U našoj ponudi mogu se naći varijante punjene tobikom (mariniranom ikrom leteće ribe) u crvenoj, zelenoj i crnoj boji, od koga su crvena i crna po ukusu neutralne, dok zelena nosi aromu wasabija), zatim Gunkan Kani, napunjen svežim mesom krabe (nije surimi kraba) kao i lososovom ikrom tj. Ikurom.  Cena pobrojanih gunkana kao i cena nigirija je po komadu.
Sashimi predstvalja fino sečene komade sirove ribe, u našoj ponudi mogu se naći losos, tuna i brancin, u količini od 150 gr po porciji, kao i Mix sashimi (mešane sve tri vrste riba) u porciji od 200 gr. Sashimi s konzumira u kombinaciji sa  vasabijem, soja sosem i djumbirom.
Donburi je vrsta japanskog specijaliteta koja prestvalja hladno jelo servirano na podlozi od pirinča. Kod nas ove porcije iznose 350 gr, i na već napravljene kombinacije donburija možete besplatno uzeti svoj omiljeni sos po želji.
Temaki je vrsta sushija koja, po izgledu podseća na kornet, jede se rukom, a neke od naših kombinacija su sa rukorom i skalopima, avokadom i škampima ili lososom i krastavcem.
Supe koje ovde možete naći su bela/Shiromiso i crvena miso supa sa šitaki pečurkama/Akamiso , kao i crvena supa sa škampima i tofu sirom/Sumashijiru. 
Salate/Sarade koje nudimo su salata sa vakame algama/Wakameno sarada, salata od spanaća/Horensono sarada kao i mlada zrna soje posuta morskom solju/Edamame.
Od dezerta/Dezato, pored rednovih dezerta Sweet roll, sa nutelom i bananom odnosno pomorandžom, kod nas možete naći i pravi tradicionalni japanski dezert sa mariniranom Ume boshi sljivom, medom i nanom.
Naši  sosevi/Our Fine Sauces bazirani su na japanskom majonezu ili  soja sosu. Dobro se kombinuju uz sushi i sashimi. Pored ovih soseva, ukoliko ste ljubitelj možete poručiti i duplu količinu (s obzirom da uz svaku porudžbinu dobijate redovnu količinu sva tri dodatka) wasabija/Wasabi, djumbira/Gari kao i soje sosa/Shoyu. 
 
Dostavu hrane iz Fine Sushi Bara možete poručiti putem telefona +381 61 315 22 98 ili 011 243 28 44 putem portala za dostavu hrane Donesi.com i Alideda portala za poručivanje hrane.
fine sushi rolnica

Probaj Kaiso Spicy Tuna roll