Fine Sushi Bar – kako je sve počelo

matcha cream cake
mača kolač

…Na jesen 2012. godine, pokrenuli smo priču satkanu od snova, o malom, skoro porodičnom sushi baru, u duhu tradicije, kakav koncept smo i danas zadržali.

Sa kolektivom koji funkcioniše od sada tih več davnih dana, sa posebnim akcentomna kvalitet namirnica, uz selekciju vina kreiranu po meri kuhinje za koju smo specijalizovani, na gotovo istoj lokaciji, otvorili smo vrata oaze mira, sa japanskim sushi barom, ali i restoranskim delom za istinske hedoniste!
_____________________________
Pored novog prostora, FINE SUSHI BAR priprpemio je novi JELOVNIK, čije novitete ćemo ukratko predstaviti:
(pored standarnih delikatesa, dodali smo)

-Veći izbor vegetarijanskih rolnica i salata (Tofu-shiitake, Rukkora yasai, Kappa maki, Abocado maki,  Fusion yasai,Yasai don, Wakameno sarada, Mix seaweed i Edamame. Vegetarijanskih supa- Akamiso i Shiromiso.

-Nove varijante Fusion rolnica; Salmon i Tuna flame (sa flambiranom ribom preko, premazana sosem).
Spider roll- sa škampima i krabom, japanskim majonezom, tobikom i hrskavom tempurom. Takođe, još jedna impresivna kombinacija u vidu Fresh&Smoked varijante, sa dimpljenim lososm unutra i svežim preko.
-Od svežih riba, pored lososa, tune i brancina, ove možete probati oradu, u formi nigirija, hoso maki rolnice, chirashi zushija ili u rolnici sa rukolom, bez pirinča
-Japanski omlet-Tamago, u vidu rolnice-Tamago Shiitake ili nigirija.
Gunkan hotate, seckane i flambirane školjke

Ponzu domburi sa sortiranom ribom i krastavcem.
Mix seaweed-mix više od 5 različitih morskih algi, pomešane sa susamom i ponzu sosem.
______________________________

Pored pobrojanih noviteta, Fine susuhi bar nudi šarenolik izbor domaćih i stranih pića, najrazličitije vrste čajeva, ali i japanska pića, kao što su, sake, japanska piva i japanski viski.
___________________________________
,,Ovakvim konceptom, potrudili smo se da čak i ljudi koji nisu veliki fanovi sushija budu u mogućnosti da ovde pronađu svoje omiljene komade. Sa druge strane, mislili smo i na ljubitelje tradicionalne varijante sushija. Sačuvali smo jednostavnost Hosomaki rolnica i Nigirija.”
Vlasnik i sushi majstor, Stefan Bošković
____________________________________
,,Potrudili smo se da tradicionalnu, srpsku, vinsku kulturu gurnemo u nedra japanske tradicije. Uparivanje sushija i vina bio je pravi challenge, ali i velika odgovornost. Sa gospodinom Nenadom Andrićem umeli smo satima da provociramo nepce erupcijom ukusima. I konačno, imamo kartu koja može da parira jelovniku. 
Napravili smo dobar tandem u svakom smislu.”
 
 
 

fine sushi belgrade